Excursies

Excursies:                                                                                                                                                                                                  

Er zijn talrijke daguitstappen mogelijk, op het eiland zelf, maar ook naar andere eilanden of naar het vasteland.  Een aanrader is een rondrit met een terreinwagen in de bergen om zo het eiland op een andere manier te verkennen en een prachtig zicht te hebben op de mooie panorama’s. Men kan boottochten maken en zo een zicht krijgen op de wondermooie baaien die het eiland Hvar rijk is. Met een beetje geluk kunnen je er ook dolfijnen spotten.

Bezienswaardigheden op Hvar:

Jelsa, Vrboska, Starigrad, Hvar, Humac en alle andere badplaatsjes aan de zuidkant van het eiland. Ieder dorp heeft zijn authentieke restaurantjes met plaatselijke specialiteiten van vlees en vis.

Agrocultuur:                                                                                                                                                                                           

Het eiland Hvar heeft een zeer mild klimaat.  Vanaf april is het er zomers en dit tot eind oktober.  De temperatuur van het zeewater is in november nog altijd 20°C.  In mei staat het eiland in bloei en ruikt alles naar de weelderige kruiden die er op Hvar te vinden zijn.  De lavendel wordt in juli gemaaid.  In september worden de druiven geplukt en wordt de wijn gemaakt.  In november worden de olijven geplukt en koud geperst tot een overheerlijke olie.  Voor wie van agrocultuur houdt een echte aanrader.

Sporten:

Snorkelen, diepzeeduiken, surfen, vissen, mountainbiken en wandelen. Verhuur van fietsen, bromfietsen, Vespa, moto’s, motorbootjes en auto’s is mogelijk.

Het is hier ideaal voor mountainbikers, wielrenners of recreatieve fietsers.  Enige fysiek is wel vereist.

Onze beste fietser, tot op heden, is Jacky Coolens uit Wetteren. Hij fietste hier op 72-jarige leeftijd op 8 dagen in juni,  680 km in zeer warme omstandigheden. Hij zei: “Als je geen fysiek hebt, kan hier niet veel komen doen!” Proficiat, Jacky!!