Excursies

Excursies:                                                                                                                                                                                                  

Er zijn talrijke daguitstappen mogelijk, op het eiland zelf, maar ook naar andere eilanden of naar het vaste land.Een aanrader is een rondrit met een terreinwagen in de bergen om zo het eiland op een andere manier te verkennen en een prachtig zicht te hebben op de mooie panorama’s. We beschikken ook over een specifieke dalmatische motorboot waarmee we onze gasten meenemen op een rondvaart  en zo een zicht te krijgen op de wondermooie baaien die het eiland Hvar rijk is.Met een beetje geluk kunnen we er ook dolfijnen spotten. Max aantal personen die we meenemen is 4.

Bezienswaardigheden op Hvar:

Jelsa, Vrboska, Starigrad, Hvar, Humac en alle andere badplaatjes aan de zuiderkant van het eiland. Ieder dorp heeft zijn authentieke restaurantjes met plaatselijke specialiteiten van vlees en vis.

Agrocultuur:                                                                                                                                                                                           

Het eiland Hvar heeft een zeer mild klimaat vanaf april is het er zomers en dit tot eind oktober.De temperatuur van het zeewater is in november nog altijd 20 gr. In mei staat het eiland in bloei en ruikt alles naar de weelderige kruiden die er op Hvar te vinden zijn. De lavendel wordt in juli gemaaid. In september worden de druiven geplukt en word de wijn gemaakt. In november worden de olijven geplukt en koud geperst tot een overheerlijke olie. Dit voor wie van agrocultuur houdt een echte aanrader.

Sporten:

snorkelen, diepzeeduiken, surfen, vissen, mountainbiken en wandelen. Verhuur van fietsen, bromfietsen, Vespa, moto’s, motorbootjes en auto’s is mogelijk.

Het is hier ideaal voor mountainbikers en sport of recreatiefietsers, wel enige fysiek verreist.

Onze beste fietser ooit is Jacky Coolens 72 jaar uit Wetteren. Hij fietste hier in juni op 8 dagen 680 km in zeer warme omstandigheden, hij zei, ” als je geen fysiek hebt kan hier niet veel komen doen”, Proficiat Jacky.