ALLES OVER VILLA FLANDRIA

IMG_4700

LOCATIE

Villa flandria heeft 3 appartementen, twee in Vrisnik in villa Flandria en één in Vrboska aan zee. Villa Flandria is gebouwd in Vrisnik, een klein pittoresk dorpje gelegen op het zonnige eiland Hvar. Deze accomodatie beschikt over 2 appartementen op de eerste verdieping. Er is een aparte ingang. Het zwembad van 4,5 m op 8 m is gebouwd ten zuidwesten van de villa, volledig privé gelegen. Vrisnik is bekend voor zijn olijfboomgaarden, lavendelvelden en wijngaarden. Je komt er volledig tot rust. Je hebt er een zeer mooi zicht op de baai van Jelsa en het prachtige berglandschap rondom villa Flandria. Vrisnik is ook zeer centraal gelegen. Je kan er alle kanten uit: 4 km naar het mooie havenstadje Jelsa, 4 km naar het strand en 4 km naar de zuiderkant van het eiland. Hvar heeft een oude cultuur met vele bezienswaardigheden. Onze derde accommodatie is gelegen in het authentieke vissersdorpje Vrboska en dit op 30 meter van de zee. Van op het terras hebt U een prachtig zicht op de baai.
Het eiland Hvar heeft een warm klimaat, ongeveer 2700 uren zon per jaar. Dat geeft in de winter ook zeer aangename temperaturen. Onze accomodatie is gans het jaar open. In de paasvakantie is het hier al volop lente met zeer aangename temperaturen. Er is geen industrie en de zee is er azuurblauw. Volgens kapitein Cousteau één der 10 mooiste eilanden ter wereld. Voor wie van zon, zee en een prachtige natuur houdt: een aanrader en dit het ganse jaar door. Het is er ook zeer aangenaam voor wandelaars en fietsers. Er zijn prachtige uitgestippelde routes. Voor mountainbikers zeker een paradijs.  Het eiland is te bereiken per ferry vanuit Split en Drvenik en dit verschillende keren per dag. De overtocht duurt een kleine 2 uur van Split en een half uurtje van Drvenik. Op Hvar komt men aan in Starigrad, 9 km van Vrisnik, of in Jelsa 3,5 km van Vrisnik.

WAAROM KIEZEN VOOR VILLA FLANDRIA?

Voor wie van zon, zee en prachtige natuur houdt, weg van stress en files is het eiland Hvar de aangewezen plek voor vakantie. Na een heerlijke dag vakantie kan U genieten van een Kroatische specialiteit. Dit allemaal klaargemaakt door de gastheer of gastvrouw. S’morgens is er mogelijkheid tot ontbijt. Voor de mensen die met de auto komen, is er een privé-parking voorzien. Voor mensen die met het vliegtuig komen, bestaat steeds de mogelijkheid voor het huren van een auto of moto. Villa Flandria beschikt ook over een specifieke Dalmatische motorboot die kan gehuurd worden per dag met de gastheer als stuurman. Men kan er heerlijke tochten maken naar wondermooie baaien en met een beetje geluk dolfijnen spotten. Om het eiland op een andere manier te verkennen, kunnen we u meenemen op een tocht met een 4 x 4 om zo een ander zicht te krijgen op het prachtige eiland Hvar.

pool
IMG_3700

HOSTS

We zijn een Belgisch koppel afkomstig uit Oost-Vlaanderen.
We hebben het eiland Hvar ontdekt in 1984 en van dan af altijd zonder onderbreking elk jaar hier onze vakantie doorgebracht.
Eerst kochten we een klein huisje dat we gans gerenoveerd hebben en later in 2004 hebben we villa Flandria nieuw gebouwd. We wonen nu van 2008 permanent op het eiland Hvar in het pittoreske dorpje Vrisnik. We zijn hier volledig geintegreerd. Als gast kom je bij ons een beetje thuis  en kan je genieten van het prachtige eiland Hvar. We bieden jullie alle info aan en dit in ons eigen Vlaamse taaltje.