ALLES OVER VILLA FLANDRIA

LOCATIE

‘Villa Flandria’ heeft 3 appartementen, twee in Vrisnik in Villa Flandria en één in Vrboska aan zee.  Villa Flandria wordt verhuurd van 15 juni tot en met 15 september. Villa Flandria is gebouwd in Vrisnik, een klein pittoresk dorpje gelegen op het zonnige eiland Hvar.  Deze accommodatie beschikt over 2 appartementen op de eerste verdieping.  Er is een aparte ingang.  Het zwembad van 4,5 m op 8 m is gebouwd ten zuidwesten van de villa, volledig privé gelegen. Vrisnik is bekend voor zijn olijfboomgaarden, lavendelvelden en wijngaarden.  Je komt er volledig tot rust.  Het zicht op de baai van Jelsa en het prachtige berglandschap rondom Villa Flandria is buitengewoon mooi.  Vrisnik is ook zeer centraal gelegen.  Je kan er alle kanten uit: 4 km naar het mooie havenstadje Jelsa, 4 km naar het strand en 4 km naar de zuidkant van het eiland.  Hvar heeft een oude cultuur met vele bezienswaardigheden.  Onze derde accommodatie is gelegen in het authentieke vissersdorpje Vrboska en dit op 30 meter van de zee.  Dit appartement wordt gans het jaar door verhuurd.  Vanop het terras heb je een prachtig zicht op de baai.
Het eiland Hvar heeft een warm klimaat, ongeveer 2700 uren zon per jaar.  Dat geeft in de winter ook zeer aangename temperaturen.  In de paasvakantie is het hier al volop lente met zeer aangename temperaturen.  Er is geen industrie en de zee is er azuurblauw.  Volgens kapitein Cousteau is Hvar één der 10 mooiste eilanden ter wereld.  Voor wie van zon, zee en een prachtige natuur houdt: een aanrader en dit het ganse jaar door.  Het is er ook zeer aangenaam voor wandelaars en fietsers.  Er zijn prachtige uitgestippelde routes.  Voor mountainbikers zeker een paradijs.  Het eiland is te bereiken per ferry vanuit Split en Drvenik en dit verschillende keren per dag.  De overtocht duurt een kleine 2 uur vanuit Split en een half uurtje vanuit Drvenik.  Op Hvar komt men aan in Starigrad, 9 km van Vrisnik, of in Jelsa, 3,5 km van Vrisnik.

WAAROM KIEZEN VOOR VILLA FLANDRIA?

Voor wie van zon, zee en prachtige natuur houdt, weg van alle stress en files, is het eiland Hvar de aangewezen plek voor vakantie.  Na een heerlijke dag vakantie kan je genieten van Kroatische specialiteiten in de plaatselijke restaurants op wandelafstand van de accommodatie.  ‘s Morgens is er mogelijkheid tot ontbijt.  Voor de mensen die met de auto komen, is er een privéparking voorzien.  Voor mensen die met het vliegtuig komen, bestaat steeds de mogelijkheid voor het huren van een auto of moto bij ons.  Men kan er ook heerlijke boottochten maken naar wondermooie baaien en met een beetje geluk dolfijnen spotten.

HOSTS

We zijn een Belgisch koppel, afkomstig uit Oost-Vlaanderen.
Het eiland Hvar hebben we in 1984 ontdekt en vanaf toen hebben we, zonder onderbreking, elk jaar onze vakantie hier doorgebracht.
Eerst kochten we een klein huisje in Vrisnik dat we helemaal gerenoveerd hebben. Later, in 2004, hebben we dan Villa Flandria nieuw gebouwd. Sinds 2008 wonen we permanent op het eiland Hvar, in het pittoreske dorpje Vrisnik. We zijn hier volledig geïntegreerd. Als gast kom je bij ons een beetje thuis en kan je genieten van het prachtige eiland Hvar. We bieden jullie alle info aan en dit in ons eigen Vlaamse taaltje.